День (дні) 0 – особливості національної залізниці. Ми мали змогу за добу відчути повноту різноманіття УЗ. Перший потяг – Інтерсіті. Квиток був придбаний в перший вагон. Проходячи вздовж вагонів з велосипедами, один зі стюардів (так, в Інтерсіті працюють не звичайні провідники, а самі справжні етнічні Стюарди !) зауважила, що б я йшов з велосипедами в П… (перший вагон). Завантаження роверів та їх перевезення не викликало жодних проблем чи навіть питань.

Шлях до Миргорода був дуже приємний, швидкий, та комфортний.

На станції відчули колорит українського суржику. Сама станція дуже несподівано приємно вразила: досить комфортний зал очікування, фото та інформація з історією міста, телевізор з
«1+1», табло зі схемою руху потягів в реальному часі. Зі словами «тут напевно має бути вай-фай», не вірячи самому собі, підключився до відкритої точки доступу. Мабуть був якийсь глюк з рутером, бо інтернет в мене так і не з’явився. Потішив напис на табло з рухом, що дуже наполегливо просив активувати «Хвіртки ХП».

- WinActivation.jpg (122.12 Кб) Просмотров: 2686
Нашими сусідами в наступному потязі були п’яні члени якоїсь регбійної команди. За ніч вони встигли зробити майже все, що можуть в своєму житті: чіпляли провідницю (зауважте, не стюардесу, а провідницю!), вмовляли чоловіка знизу «забухати», спали голяка, пили чужу воду та розмовляли самі з собою. Якби зіграли в регбі, був би повний комплект. А так я залишився з осадом, що шоу було не повноцінне.
Дорога в Франківськ була більш приємна, і справа навіть не в тому, шо я забув відмінити білизну під час придбання квитків і ми мали змогу цілих три години ніжитись в ній, а в тому, що сусідами були досвідчені хлопці-пішаки, які розповідали цікаві історії. В поїзді я зі-звонився з подружкою, що в цей час була на Говерлі, та повідомила нам про жахливий холод і дощ впродовж дня. Зважаючи на трек другого дня, оптимізму це не додавало. В Івано-Франківську переночували у друзів та з ранку понеділка почали мандрівку…